Piletina i krompir sa indijskim začinima zapečeni u rerni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tipičan ručak, bataci i karabataci sa krompirom zapečeni u rerni. Ali sa malim obrtom

Foto: Shutterstock

Pred vama je jedan od recepata koji su idealni za one dane kada ne želite da se dugo zadržavate u kuhinji.

Zapravo, u pitanju je tipičan ručak, bataci i karabataci sa krompirom zapečeni u rerni. Ali sa malim obrtom. U ovom slučaju potrebni su vam neki od tipičnih začina koji se koriste u indijskoj kuhinji.

Samo iseckajte krompir i bacite ga na pleh sa piletinom, začinima i sokom od limuno i, dok se piletina peče do zlatnog savršenstva, krompir upija sve sokove i ukuse.

Sastojci:

  • 1 crveni luk, narezan
  • 5 limuna
  • 1,5 kg krompira, oljuštenog i iseckanog na komade
  • 2 kašičice semena kima
  • 2 kašičice semena komorača
  • 2 kašičice semena gorušice
  • ½ kašičice mlevene kurkume
  • 4 čena belog luka, oljuštena i smrvljena
  • 3 kašičice soli, podeljene
  • 6 pilećih bataka i karabataka sa kožom i kostima
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Stavite luk u malu činiju i preko njega iscedite sok od tri limuna. Ostavite sa strane.

Stavite krompir u dublji pleh i pomešajte sa semenjem kima, komorača, gorušice, kurkumom, koricom i sokom od dva limuna, belim lukom i dve kašičice soli.

U tepsiju sipajte još i četvrtinu šolje hladne vode i stavite piletinu za pečenje.

Pomešajte sve zajedno, a zatim postavite piletinu na krompir. Pokapajte kožicu sa uljem i začinite preostalom kašičicom soli.

Pecite oko jedan sat, dok krompir ne omekša i dok se piletina ne ispeče da bude zlatnobraon boje i hrskave kože.

Video: Delikates kiš kockice sa Neoplanta kobasicama: Hedonistički raj za čula i prava zimska poslastica

(Telegraf.rs)