Recept za tortilje sa piletinom i povrćem: Obrok gotov za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealne su i da ih ponesete na posao ili školu

Foto: Shutterstock

Meksička kuhinja je sve popularnija i na našim prostorima. Kombinacija ukusa i začina koje ova kuhinja donosi je neodoljiva.

Zato smo za vas pripremili recept za brze tortilje koje će vas oduševiti ukusom, ali i zasititi.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 crveni lik
  • 200 g pečuraka
  • 2 crvene paprike
  • 1 konzerva crvenog pasulja
  • 1 konzerva kukuruza
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g krem sira
  • zelena salata
  • 10 tortilji
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

Luk iseckajte na sitno, a piletinu na kockice.

Na zagrejan tiganj sipajte ulje i dinstajte luk dok ne postane staklast.

Zatim dodajte i pileće meso, seckane paprike i pečurke i dinstajte sve zajedno.

Dodajte soli, bibera i začina po ukusu.

Kada je sve gotovo, dodajte kukuruz i pasulj iz konzerve i sve propržite zajedno oko dva minuta.

Svaku tortilju premažite krem-sirom, pospite rendanim kačkavaljem i ravnomerno raspoređujte fil od mesa i povrća.

Dodajte i zelenu salatu i sve fino uvijte.

Tortilje možete tostirati u tosteru ili ih zapecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta.

Prijatno!

Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

(Telegraf.rs)