Brze i izdašne mini-pice: Recept koji ćete često praviti
Savršen su izbor za doručak ili večeru, a ujedno i odlične za posluženje na slavljima
Pored kiflica i žu-žua, mini-pice su omiljen doručak mališanima.
Ukoliko odlučite da ih pravite u kućnoj radinosti, isprobajte provereni recept - pecivo će brzo narasti, biće vazdušasto i izdašno, i što bude duže stajalo to će biti lepše.
Sastojci:
- 400 g brašna
- kesica praška za pecivo
- ravna kašičica soli
- 2 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 50 g margarina
- 100 g pavlake
- 200 g pečenice
- 150 g kačkavalja
- 5 kiselih krastavčića
- 150 ml kečapa
Priprema:
Prosejte brašno, dodajte mu prašak za pecivo, so, jogurt i ulje, pa zamesite testo i ostavite da odstoji 20 minuta.
Potom premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga oblikujte u kobasicu, isecite na 30 delova i svaki deo razvucite u krug.
Umutite margarin koji je odstojao na sobnoj temepraturi sa pavlakom tako da dobijete kompaktnu masu.
Svaki krug od testa premažite mešavinom margarina i pavlake, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Na svaku mini-picu stavite iseckanu pečenicu i iseckane kisele kratavčiće, pa prelijte kečapom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Posle 15 minuta izvadite tepsiju iz rerne, preko svake mini-pice stavite malo izrendanog kačkavalja, pa vratite tepsiju u rernu da se kačkavalj rastopi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)