Brze i izdašne mini-pice: Recept koji ćete često praviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen su izbor za doručak ili večeru, a ujedno i odlične za posluženje na slavljima

Foto: Shutterstock

Pored kiflica i žu-žua, mini-pice su omiljen doručak mališanima.

Ukoliko odlučite da ih pravite u kućnoj radinosti, isprobajte provereni recept - pecivo će brzo narasti, biće vazdušasto i izdašno, i što bude duže stajalo to će biti lepše.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • kesica praška za pecivo
  • ravna kašičica soli
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 50 g margarina
  • 100 g pavlake
  • 200 g pečenice
  • 150 g kačkavalja
  • 5 kiselih krastavčića
  • 150 ml kečapa

Priprema:

Prosejte brašno, dodajte mu prašak za pecivo, so, jogurt i ulje, pa zamesite testo i ostavite da odstoji 20 minuta.

Potom premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga oblikujte u kobasicu, isecite na 30 delova i svaki deo razvucite u krug.

Umutite margarin koji je odstojao na sobnoj temepraturi sa pavlakom tako da dobijete kompaktnu masu.

Svaki krug od testa premažite mešavinom margarina i pavlake, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Na svaku mini-picu stavite iseckanu pečenicu i iseckane kisele kratavčiće, pa prelijte kečapom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Posle 15 minuta izvadite tepsiju iz rerne, preko svake mini-pice stavite malo izrendanog kačkavalja, pa vratite tepsiju u rernu da se kačkavalj rastopi.

Prijatno!

(Telegraf.rs)