Pita od sremuša i sira: Hrskavi zalogaji kojima ćete obradovati ukućane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obrok gotov za tili čas

Foto: Shutterstock

U sezoni sremuša većina domaćica koristi ovaj dar prirode za pripremu brojnih recepata, među kojima prednjače salate i pite.

U kombinaciji sa sirom i jajima, pita od sremuša je zasitan i zdrav obrok, a dodatna prednost je u tome što nećete potrošiti mnogo vremena za pripremu.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 3 veze sremuša
  • 300 g sira
  • 3 jaja
  • 150 ml ulja
  • čaša pavlake
  • so

Priprema:

Pod mlazom hladne vode operite sremuš, skinite peteljke, pa iseckajte listove.

U dubljoj činiji pomešajte umućena jaja, dodajte sir, 100 mililitara ulja i pavlaku, a onda i iseckani sremuš, pa sve dobro sjedinite. Ukoliko je sir neslan, dodajte soli po ukus.

Na radnu površinu stavite jedan list kore za pitu, poprskajte ga uljem, preko njega stavite drugi list i preko njega dve do tri kašike fila. Savijte koru u rolat, pa je spustite u nauljenu tepsiju. Na isti način utrošite preostale kore i nadev.

Preostalo ulje pomešajte sa malo vode, umutite, pa dobijenom tečnošću poprskajte pitu i pecite je na 180 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)