Ćufte iz rerne, hrskave i slasne, bez kapi ulja: Recept za ručak koji će vam ulepšati vikend

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz salatu i pire-krompir ili pirinač kao prilog, ove ćufte zadovoljiće i najzahtevnija nepca

Kad god vam ponestane ideja šta da spremate za ručak, neko jelo od mlevenog mesa biće dobro rešenje. Pored musake, ćufte su najčešći izbor ovdašnjih domaćica.

Pored klasičnih ćufti u paradajz-sosu i onih prženih u vrelom ulju ili masti, sve je više domaćica koje se opredeljuju da naprave ćufte iz rerne.

Laganije su, ne upijaju ulje, a po ukusu nimalo ne zaostaju za onim koje su pržene u dubokoj masnoći.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 jajeta
  • 2 kašike starog hleba
  • so
  • biber
  • kašika sode bikarbone

Priprema:

Hleb izmrvite i potopite u malo vode, pa ga dobro ocedite. Dodajte mleveno meso, jaja, so, biber, iseckan crni i beli luk, kao i kašiku sode bikarbone i dobro umesite. Smesu za ćufte stavite u frižider na pola sata.

Posle pola sata oblikujte ćuftice i ređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ćufte u rerni na 220 stepeni 15 minuta, pa izvadite tepsiju, okrenite ćufte na drugu stranu i nastavite da ih pečete još 15 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)