Pastrmka iz rerne, recept koji ćete spremiti za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najlepši i najlakši recept za pripremu ribe

Foto: Shutterstock

Kada spremaju riibu, domaćice će se rado opredeliti za pastrmku, jer priprema ne oduzima mnogo vremena, a mogućnost kombinovanja sa posnim salatama je velika.

Da biste što brže pripremili ručak i imali više vremena da se posvetite drugim obavezama koje vas pred praznik čekaju, napravite pastrmku u rerni po isprobanom receptu.

Sastojci:

  • 4 očišćene pastrmke
  • vezica mladog belog luka
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • suvi biljni začin
  • so
  • biber
  • peršunov list
  • 1 limun
  • 1 dl belog vina
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U duboku činiju sipajte ulje, belo vino, izrendanu koricu limuna, sok od limuna, biber, iseckan peršunov list i iseckan beli luk. Očišćenu pastrmku posolite i spustite u marinadu, pa je ostavite da odstoji sat vremena.

Potom izvadite ribu iz marinade, uvaljajte je u kukuruzno brašno i poređajte u pleh, pa pecite na 250 stepeni dvadesetak minuta.

Ispečenu pastrmku prebacite na tanjir, prelijte marinadom i poslužite uz grilovano povrće i salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)