Recept za kačamak: Ovako pripremljenog obožavaće ga svi, a posebno deca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelo na kom su odrasle generacije

Foto: Shutterstock

Kačamak je poznat i kao seoski doručak, a nekada se često nalazio na trpezi naših predaka. Pored toga što se brzo sprema, kačamak je vrlo zdrav, te je su spoj ova dva razloga zbog kog su ga domaćice nekada često spremale.

Recept za kačamak je izuzetno jednostavan, a sastoji se od kukuruznog brašna, vode i soli.

Međutim, kada ovim sastojcima dodate još jednu namirnicu, ovo jednostavno jelo dobiće sasvim novu dimenziju.

Sastojci:

  • 2 l vode
  • 500 g kukuruznog brašna
  • 4 kašike maslaca
  • so

Priprema:

Vodu sipajte u šerpu i posolite je.

U proključalu vodu sipajte kukuruzno brašno, ali nemojte mešati, već pustite da brašno pluta na površine vode.

Kad brašno nestane sa površine, mešajte brzo da ne ostanu grudvice.

Mešajte sve dok se smesa ne zgusne i vidi se dno šerpe. Tada ćete znati da je kačamak gotov.

Šerpu sa kačamakom slonite sa vrele ringle.

U drugoj šerpi otopite maslac, pa njim prelijte kačamak.

Sve dobro izmešajte i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)