Fokača sa maslinama: Mirisna tanka pogača koja je najbolja dok je topla
Neodoljiv miris i ukus!
Mirisno maslinovo ulje i začini koji joj daju bogatu aromu, ovu tanku pogaču razlikuju od ostalih. Tek izvađena iz rerne razgrabiće se za tren oka i učiniće da celoj porodici dan lepo počne. Uživajte u pripremi i ovom receptu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- polovina kockice kvasca
- 3 dl tople vode
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- zelene ili crne masline
- 1 grančica ruzmarina (po želji)
- maslinovo ulje
- so
Priprema:
Najpre stavite kvasac u malo tople vode i dodajte malo šećera i brašna, pa ostavite da nadođe. Potom u jednu posudu sipajte brašno, pa stavite četiri kašike maslinovog ulja, šećer, so, nadošli kvasac i još malo tople vode. Testo zamesite tako što ćete ga mešati varjačom, a potom ga ostavite na toplom da naraste i prekrijte krpom.
Zatim obložite pleh papirom za pečenje i u njega rukama rasporedite smesu. Preko testa stavite masline i ruzmarin po želji, pa prelijte sa još malo maslinovog ulja i pospite solju.
Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)