Kačamak sa korpivom i sirom: Napravite deci doručak na starinski način
Ništa zdravije i lakše da se spremi
Ako ste ljubitelj tradicionaljih jela, ovaj doručak ćete obožavati. Pripremite svojim ukućanima kačamak sa mladom koprivom i sirom na starinski način.
Nećete skoro naleteti na nešto zdravije, ukusnije i lakše za spremanje.
Koprivu, koja je izuzetno zdrava za ishranu, možete sami da uberete, a ako vas se baš i ne mili to da radite, prošetajte pijacom, počela je njena sezona.
Sastojci:
- 150 grama palente
- 100 grama mlade koprive
- 5 decilitra vode
- So
- Biber
- 50 grama maslaca
- 100 grama belog sira
Priprema:
U srednju serpu stavite vodu da se zagreje do ključanja. Predhodno oporane listove koprive izblanširajte u kipućoj vodi ne duže od tri minuta. Iscedite i ostavite sa strane, kada se ohlade iseckajte najsitnije što možete
U veliku i duboku šerpu sipajte vodu, maslac, so i biber i čekajte da proključa.
Dodajte pripremljenu koprivu i sir, a potom lagano, po malo, dosipajte i kukuruzni griz uz stalno mešanje.
Kada se kačamak zgusne skloniti ga sa vatre.
Servirati toplo i uz salatu od paradajza ili paprike.
(Telegraf.rs)