Najjednostavniji recept za čizkejk sa jagodama: Kremast i osvežavajuć, spreman za pola sata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pratite uputstvo, korak po korak - uštedećete vreme i brzo napraviti omiljeni kolač

Foto: Shutterstock

Čizkejk je veoma popularan kolač na našim prostorima. Kombinaciji mlevenog keksa sa puterom, sirom, slatkom pavlakom, šećerom, voćem i želatinom retko ko može da odoli, a ukus kolača možete prilagođavati sezoni koristeći sveže voće.

U sezoni jagoda napravite osvežavajući čizkejk sa ovim voćem, i to za svega pola sata.

Sastojci:

  • 250 g mlevenog keksa po izboru
  • 125 g putera ili margarina
  • 100 ml mleka ili jogurta
  • 500 ml slatke pavlake
  • 400 g mladog sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 500 g jagoda
  • kesica želatina
  • 5 kašika kristal-šećera

Priprema:

Operite i očistite jagode, pa ih presecite na polovine. U šerpu sipajte 100 mililitara vode, dodajte jagode i pet kašika šećera i kuvajte na srednje jakog vatri.

Dok se voće kuva, napravite podlogu.

Sjedinite mleveni keks sa puterom (ili margarinom) i mlekom (ili jogurtom). Dobijenu smesu utisnite u kalup sa obručom koji se skida.

Umutite slatku pavlaku, dodajte joj mlad sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i stavite preko podloge.

Dok ovo završite, voće će biti kuvano. Dodajte mu prokuvan želatin, promešajte i prelijte preko belog fila, pa ostavite da se stegne.

Čizkejk ostavite u frižideru da se dobro ohladi, pa ga secite i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)