Prženice iz rerne sa kačkavaljem: Uz čašu jogurta savršen početak dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veoma su ukusne, a što je najvažnije - nisu masne kao kada se prže

Foto: Shutterstock

Dobro znamo da je za prženice najbolje koristiti "stari" hleb, odnosno onaj koji ste kupili ili napravili dan ranije. Treba da bude taman suv, ne previše. Ukoliko ipak nemate jučerašnji hleb, a ipak želite prženice, onda je najbolje iseći ga na kriške i ostaviti da se osuši neko vreme.

Ovo je recept za doručak koji će obožavati cela porodica.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 130 ml mleka
  • 1/4 kasicice soli
  • ulje
  • 10 kriški hleba
  • 60 g kačkavalja

Priprema:

Najpre isecite hleb na kriške, pa u dubljoj posudi umutite jaja, so, mleko i pet kašika ulja. Umočite kriške u smesu, a onda ih sve ostavite na odstoje neki 10 minuta. Na pleh staviti papir za pečenje i poređajte kriške. Svaku premažite sa gornje strane sa malo ulja, a onda dodajte narendani kačkavalj. Pecite ih na 200 stepeni nekih 20-ak minuta ili dok ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs)