Brzi ručak koji će svako umeti da spremi: Testenina sa inćunima, povoljan i izdašan obrok

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ručak i za sladokusce, i za početnike u kuhinji

Foto: Pixabay

Testenina na razne načine je omiljeni ručak mnogih. I samo skuvana i prelivena sa malo maslinovog ulja pravo je uživanje.

Njena morska varijanta, sa ribom, idealan je recept za tople dane.

Sastojci:

  • 500 g špageta (testenine po želji)
  • 12 inćuna iz konzerve (možete koristiti i sardine)
  • 200 g šampinjona
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 tikvica
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 15 g maslaca
  • 120 ml mleka
  • pola kašičice braon šećera
  • čeri paradajz
  • parmezan
  • sveži listovi nane

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite obe vrste sitno iseckanog luka, pa im dodajte sitno iseckane šampinjone i tikvicu.

Dodajte pola kašičice šećera i promešajte da se sve karamelizuje.

Sitno iseckajte  inćune iz konzerve.

Sjedinite ih sa likom, pa umešajte maslac.

Dodajte malo vode. Kada se sve sjedini, sipajte mleko i promešajte da dobijete smesu poput pirea.

U međuvremenu skuvajte testeninu i ocedite je.

Sjedinite sa smesom od luka i pečuraka i dobro izmešajte.

Poslužite toplo, posuto parmezanom i listovima nane, uz dodatak čeri paradajza.

(Telegraf.rs)