Brzi ručak koji će svako umeti da spremi: Testenina sa inćunima, povoljan i izdašan obrok
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ručak i za sladokusce, i za početnike u kuhinji
Foto: Pixabay
Testenina na razne načine je omiljeni ručak mnogih. I samo skuvana i prelivena sa malo maslinovog ulja pravo je uživanje.
Njena morska varijanta, sa ribom, idealan je recept za tople dane.
Sastojci:
- 500 g špageta (testenine po želji)
- 12 inćuna iz konzerve (možete koristiti i sardine)
- 200 g šampinjona
- 2 glavice crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1 tikvica
- 5 kašika maslinovog ulja
- 15 g maslaca
- 120 ml mleka
- pola kašičice braon šećera
- čeri paradajz
- parmezan
- sveži listovi nane
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite obe vrste sitno iseckanog luka, pa im dodajte sitno iseckane šampinjone i tikvicu.
Dodajte pola kašičice šećera i promešajte da se sve karamelizuje.
Sitno iseckajte inćune iz konzerve.
Sjedinite ih sa likom, pa umešajte maslac.
Dodajte malo vode. Kada se sve sjedini, sipajte mleko i promešajte da dobijete smesu poput pirea.
U međuvremenu skuvajte testeninu i ocedite je.
Sjedinite sa smesom od luka i pečuraka i dobro izmešajte.
Poslužite toplo, posuto parmezanom i listovima nane, uz dodatak čeri paradajza.
(Telegraf.rs)