Recept za kesadilje sa piletinom i povrćem: Brz i ukusan obrok koji ćete obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravićete ih stalno

Foto:Shutterstock

Kesadilje su meksičko jelo izvanrednog ukusa koje će obožavati svi ljubitelji sira, tortilje, povrća i mesa.

Pored toga što su ukusne, brzo se spremaju i možete jesti i za doručak i ručak i večeru.

Recept koji vam donosimo će vas očarati ukusom.

Sastojci:

  • 8 tortilji
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 3 paradajza
  • kukuruz iz konzerve
  • 250 g kačkavlja
  • 180 g  pavlake
  • ulje
  • so, biber
  • začini po ukusu

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice, dobro je usolite, pobiberite i dodajte začine po ukusu.

U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa pržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite piletinu, pa je pomešajte sa kukuruzom i iskecnim paradajzom.

Četiri tortilje premažite pavlako, pa ravnomerno rasporedite kukuruz, paradajz i piletinu.

Preko svega toga pospite rendani kačkavlja.

Preostale četiri tortilje stavite preko mesa i povrća.

Pecite ih na tiganju na malo ulja po 30 sekundi s obe strane, dok se sir ne istopi.

Gotove kesadilje isecite na trouglove i služite tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)