Recept za kesadilje sa piletinom i povrćem: Brz i ukusan obrok koji ćete obožavati
Pravićete ih stalno
Kesadilje su meksičko jelo izvanrednog ukusa koje će obožavati svi ljubitelji sira, tortilje, povrća i mesa.
Pored toga što su ukusne, brzo se spremaju i možete jesti i za doručak i ručak i večeru.
Recept koji vam donosimo će vas očarati ukusom.
Sastojci:
- 8 tortilji
- 400 g pilećeg belog mesa
- 3 paradajza
- kukuruz iz konzerve
- 250 g kačkavlja
- 180 g pavlake
- ulje
- so, biber
- začini po ukusu
Priprema:
Piletinu iseckajte na kockice, dobro je usolite, pobiberite i dodajte začine po ukusu.
U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa pržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite piletinu, pa je pomešajte sa kukuruzom i iskecnim paradajzom.
Četiri tortilje premažite pavlako, pa ravnomerno rasporedite kukuruz, paradajz i piletinu.
Preko svega toga pospite rendani kačkavlja.
Preostale četiri tortilje stavite preko mesa i povrća.
Pecite ih na tiganju na malo ulja po 30 sekundi s obe strane, dok se sir ne istopi.
Gotove kesadilje isecite na trouglove i služite tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)