Recept za džumbus paprikaš: Ukusan i pun vitamina
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu
Foto:Shutterstock
Jedno od tradicionalnih jela koje naše domaćice rado spremaju u raznim varijacijama je paprikaš. Jedne stavljaju piletinu, druge govedinu ili svinjetinu, a u svakoj varijanti je lep.
Međutim, mi vam danas donosimo recept za paprikaš bez mesa koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 1 praziluk
- 2 šargarepe
- 3 sveže paprike
- 3 krompira
- 3 oljuštena paradajza
- 1 kašičica mlevene paprike
- so, biber
- ulje
- peršun
Priprema:
Povrće isecite na kolutove ili kockice.
Sve sem krompira i paprike dinstajte u zagrejanoj šerpi na malo ulja.
Kada povrće omekša, dodajte papriku i krompir i dinstajte još nekoliko minuta, pa dodajte začine.
Nalijte vodu da ogrezne i kuvajte oko pola sata.
Na kraju dodajte sitno seckan peršunov list.
Prijatno!
(Telegraf.rs)