Recept za džumbus paprikaš: Ukusan i pun vitamina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekoliko jednostavnih sastojaka, malo začina i ručak je na stolu

Foto:Shutterstock

Jedno od tradicionalnih jela koje naše domaćice rado spremaju u raznim varijacijama je paprikaš. Jedne stavljaju piletinu, druge govedinu ili svinjetinu, a u svakoj varijanti je lep.

Međutim, mi vam danas donosimo recept za paprikaš bez mesa koji će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 1 praziluk
  • 2 šargarepe
  • 3 sveže paprike
  • 3 krompira
  • 3 oljuštena paradajza 
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so, biber
  • ulje
  • peršun

Priprema:

Povrće isecite na kolutove ili kockice.

Sve sem krompira i paprike dinstajte u zagrejanoj šerpi na malo ulja.

Kada povrće omekša, dodajte papriku i krompir i dinstajte još nekoliko minuta, pa dodajte začine.

Nalijte vodu da ogrezne i kuvajte oko pola sata.

Na kraju dodajte sitno seckan peršunov list.

Prijatno!

(Telegraf.rs)