Recept za prevrnuti kolač s breskvama: Sočan i preukusan
Uživaćete u ovoj poslastici
Voće je jedan od razloga zbog kog smo jedva čekali lepo vreme. Jagode, dinje, maline, lubenice i drugo voće prekrilo je rafove u prodavnicama, a pored ovog voća izdvajaju je i ukusne breskve.
Zato smo za vas pripremili recept za prevrnuti kolač s breskvama koji će vas oduševiti svojim ukusom.
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 180 g šećera
- 180 ml mleka
- 5 bresaka
- 2 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 280 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice soli
Priprema:
S 20 grama maslaca podmažite pleh u kom ćete peći kolač.
Na dno pleha poređajte breskve koje ste oprali i isekli na tanke kriške.
Umutite maslac sa šećerom, pa kada postane penast, dodajte jaja i ekstrakt vanile i nastavite da mutite.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i mleko, pa mutite dok ne dobijete glatko testo.
Dobijenu smesu pažljivo sipajte preko bresaka i ravnomerno je rasporedite.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Kada bude gotov, ostavite ga da se malo prohladi, a onda služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)