Recept za prevrnuti kolač s breskvama: Sočan i preukusan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživaćete u ovoj poslastici

Foto:Shutterstock

Voće je jedan od razloga zbog kog smo jedva čekali lepo vreme. Jagode, dinje, maline, lubenice i drugo voće prekrilo je rafove u prodavnicama, a pored ovog voća izdvajaju je i ukusne breskve.

Zato smo za vas pripremili recept za prevrnuti kolač s breskvama koji će vas oduševiti svojim ukusom.

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 180 g šećera
  • 180 ml mleka
  • 5 bresaka
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 280 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice soli

Priprema:

S 20 grama maslaca podmažite pleh u kom ćete peći kolač.

Na dno pleha poređajte breskve koje ste oprali i isekli na tanke kriške.

Umutite maslac sa šećerom, pa kada postane penast, dodajte jaja i ekstrakt vanile i nastavite da mutite.

Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i mleko, pa mutite dok ne dobijete glatko testo.

Dobijenu smesu pažljivo sipajte preko bresaka i ravnomerno je rasporedite.

Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Kada bude gotov, ostavite ga da se malo prohladi, a onda služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)