Recept za tortu s malinama i slatkom pavlakom: Poslastica koja se ne peče
Idealan letnji desert
Torta sa malinama je, verujemo, mnogima omiljeni letnji desert, jer je ukusna, izdašna i kremasta.
Međutim, ono što je domaćicama najvažnije je da se ova poslastica veoma brzo sprema i da je potrebno svega nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g kisele pavle
- 100 g šećera u prahu
- 500 g mlevenog keksa
- 400 g malina
sastojci za dekoraciju:
- šlag
- maline
Priprema:
Slatku pavlaku umutite mikserom u čvrsto u sneg, a u posebnoj posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.
Dodajte i mleveni keks, pa sve zajedno sjedinite i dobro promešajte.
Na tacnu stavite obruč, odnosno kalup za kolače i dobro ga nauljite.
Unutar obruča rasporedite polovinu smese, pa ravnomerno rasporedite maline.
Preko malina rasporedite ostatak smese i sve lepo poravnajte.
Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi.
Šlag umutite prema upustvu s kesice, pa njime obložite ohlađenu tortu.
Poređajte maline i vratite tortu u frižider.
Posle nekoliko sati, torta je spremna za degustaciju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)