Recept za tortu s malinama i slatkom pavlakom: Poslastica koja se ne peče

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan letnji desert

Foto:Shutterstock

Torta sa malinama je, verujemo, mnogima omiljeni letnji desert, jer je ukusna, izdašna i kremasta.

Međutim, ono što je domaćicama najvažnije je da se ova poslastica veoma brzo sprema i da je potrebno svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake 
  • 500 g kisele pavle
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g mlevenog keksa
  • 400 g malina

sastojci za dekoraciju:

  • šlag
  • maline

Priprema:

Slatku pavlaku umutite mikserom u čvrsto u sneg, a u posebnoj posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.

Dodajte i mleveni keks, pa sve zajedno sjedinite i dobro promešajte.

Na tacnu stavite obruč, odnosno kalup za kolače i dobro ga nauljite.

Unutar obruča rasporedite polovinu smese, pa ravnomerno rasporedite maline.

Preko malina rasporedite ostatak smese i sve lepo poravnajte.

Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi.

Šlag umutite prema upustvu s kesice, pa njime obložite ohlađenu tortu.

Poređajte maline i vratite tortu u frižider.

Posle nekoliko sati, torta je spremna za degustaciju.

Prijatno! 

(Telegraf.rs)