Pileća krem-čorba sa povrćem: Recept za obrok pun vitamina koji će se dopasti i deci
Hranljiv ručak za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena
Jela "na kašiku" nekad su bila obavezna u kućama širom Srbije. Danas, zbog manjka vremena za pripremu, domaćice biraju recepte za obroke čija priprema ne iziskuje mnogo vremena, ali su to mahom ručkovi iz rerne.
Ukoliko želite da obradujete ukućane zdravim i hranljivim ručkom, punim vitamina, napravite im krem-čorbicu sa piletinom i povrćem.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 4 krompira
- 1 koren peršuna (sa lišćem)
- 2 glavice crnog luka
- 1 tikvica
- 1 koren celera
- 400 g pilećeg filea
- so, biber, suvi začin
- 2 žumanca
- 1 čaša (180 ml) pavlake
- malo ulja
- 2 kašike brašna
- sirće
Priprema:
Očistite crni luk, pa ga sitno iseckajte. Oljuštite šargarepu, tikvicu, koren celera, peršun i krompir, pa sve iseckajte na krupnije kocke.
U šerpu sipajte malo ulja, pa kad se zagreje stavite luk da se dinsta. Nalijte vodu, dodajte povrće i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Sve dobro izmiksajte štapnim mikserom.
Pileći file isecite na kocke, pa ga kuvajte u drugoj šerpi dok meso sasvim ne omekša. Procedite i bacite vodu u kojoj ste kuvali meso, a meso ostavite sa strane.
U šerpu sa izmiksanim povrćem dodajte skuvano meso, poslite, pobiberite i sipajte suvi začin, pa ostavite da čorbica provri.
U šerpicu sipajte malo ulja, pa kad se blago zagreje dodajte dve kašike brašna i malo upržite. Pazite da brašno ne dobije zlatnu boju, jer će postati gorko. Tek uprženo brašno lagano sipajte u čorbu, dodajte razmućena žumanca sa pavlakom i ostavite čorbu da se krčka još par minuta, pa je skinite sa ringle.
Pre služenja pospite seckanim peršunovim lišćem i začinite sirćetom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)