Projara na seoski način: Pripremite najukusniji doručak kako su ga spremale naše bake
Pomalo zaboravljen obrok kom gotovo niko ne može da odoli
Svi volimo proju, ali da li ste probali projaru? Mnogi i ne znaju šta je to tačno, ali u nastavku se nalazi recept koji je jako jednostavan i svaka domaćica će ga uspešno napraviti.
Sastojci:
- 12 kašika kukuruznog brašna
- 4 kašike pšeničnog brašna
- 300 g belog sira
- 3 jajeta
- 200 ml kisele vode
- 150 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji, osim sira, i mutite dok ne dobijete glatko ali retko testo. Najbolje da ga ručno umešate, iako će proces trajati duže nego da mutite mikserom.
Kada se sve sjedini, onda ubacite sir i varjačom lagano umešate.
Nemojte sir previše da usitnite jer treba lepo pod zubima da se oseti i biće ukusnija projara.
Tepsija u kojoj ćete peći projaru podmažite i obložite papirom za pečenjem pa sipajte testo. Malo protresite tepsiju kako bi se testo ravnomerno razlilo po njoj.
Pecite oko pola sata, prvo na 200 stepeni, a potom na 180.
Prijatno!
(Telegraf.rs)