Projara na seoski način: Pripremite najukusniji doručak kako su ga spremale naše bake

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomalo zaboravljen obrok kom gotovo niko ne može da odoli

Foto: Shutterstock

Svi volimo proju, ali da li ste probali projaru? Mnogi i ne znaju šta je to tačno, ali u nastavku se nalazi recept koji je jako jednostavan i svaka domaćica će ga uspešno napraviti.

Sastojci:

  • 12 kašika kukuruznog brašna
  • 4 kašike pšeničnog brašna
  • 300 g belog sira
  • 3 jajeta
  • 200 ml kisele vode
  • 150 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji, osim sira, i mutite dok ne dobijete glatko ali retko testo. Najbolje da ga ručno umešate, iako će proces trajati duže nego da mutite mikserom.

Kada se sve sjedini, onda ubacite sir i varjačom lagano umešate.

Nemojte sir previše da usitnite jer treba lepo pod zubima da se oseti i biće ukusnija projara.

Tepsija u kojoj ćete peći projaru podmažite i obložite papirom za pečenjem pa sipajte testo. Malo protresite tepsiju kako bi se testo ravnomerno razlilo po njoj.

Pecite oko pola sata, prvo na 200 stepeni, a potom na 180.

Prijatno!

(Telegraf.rs)