Bujurdi za sve: Specijalitet Mediterana za savršen jutarnji obrok

Vreme čitanja: oko 1 min.

Služi se uz prepečeni hleb ili tost

Foto: Shutterstock/Marija Stepanovic

Najpoznatiji grčki specijaliteti su giros i suvlaki, ali da li ste čuli za bujurdi?

U pitanju je meze ove mediteranske zemlje, a u nastavku se nalazi recept kako najlakše možete da ga pripremite.

Sastojci:

  • 200 g feta sira
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 1 paradajz
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • pola kašike origana
  • 1 feferonka

Priprema:

Upalite rernu da se greje.

Manju vatrostalnu posudu obložite alu folijom pa preko nje stavite papir za pečenje. Prvo stavite feta sir u komadu pa preko seckani paradajz na kockice i sitno seckanu ljutu papriku. Sve to zalijte maslinovim uljem i pospite origanom. Na vrh stavite kačkavalj isečen na kockice i onda "zatvorite" foliju da napravite paketić. Ukoliko vam krajevi folije nisu dovoljno dugi, uzmite drugi deo folije i zamotajte.

Pecite oko 15 minuta na 200 stepeni, dok se sir i kačkavalj ne otope. Izvadite iz rerne i otvorite foliju pa kašikom ugnječite sastojke.

Servirajte uz prepečni hleb ili tost i dobili ste izvrstan obrok.

Prijatno!

(Telegraf.rs)