Slatka proja sa bundevom: Još jedan sjajan recept sa "kraljicom jeseni"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slasna i zasitna!

Foto: Shutterstock

Bundeve su svuda oko nas i biće tu još neko vreme, pa zašto da ih ne iskoristimo za sve moguće obroke? Odlično se uklapaju u većinu recepata i jela na koje ste navikli, poput potaža ili palente za doručak.

Ovo je još jedna sjajna ideja kojom treba započeti dan.

Sastojci:

  • 200 g narendane bundeve
  • 2 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 2 šoljice projinog brašna
  • 1 šoljica pšeničnog brašna
  • 1 šoljica jogurta
  • pola šoljice ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • so

Priprema:

Umutite dva jajeta sa šećerom, pa u tu smesu dodajte jogurt, ulje, projino brašno, obično brašno, prašak za pecivo, so, pa tek na kraju bundevu. Sve lepo pomešajte. U tepsiju stavite papir za pečenje i u nju izlijte smesu.

Proja treba da se peče na 200 stepeni nekih 30 minuta.

Kada je gotova sačekajte da se malo ohladi, pa je onda tek secite i servirajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)