Slatka proja sa bundevom: Još jedan sjajan recept sa "kraljicom jeseni"
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Slasna i zasitna!
Foto: Shutterstock
Bundeve su svuda oko nas i biće tu još neko vreme, pa zašto da ih ne iskoristimo za sve moguće obroke? Odlično se uklapaju u većinu recepata i jela na koje ste navikli, poput potaža ili palente za doručak.
Ovo je još jedna sjajna ideja kojom treba započeti dan.
Sastojci:
- 200 g narendane bundeve
- 2 jajeta
- 3 kašike šećera
- 2 šoljice projinog brašna
- 1 šoljica pšeničnog brašna
- 1 šoljica jogurta
- pola šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
- so
Priprema:
Umutite dva jajeta sa šećerom, pa u tu smesu dodajte jogurt, ulje, projino brašno, obično brašno, prašak za pecivo, so, pa tek na kraju bundevu. Sve lepo pomešajte. U tepsiju stavite papir za pečenje i u nju izlijte smesu.
Proja treba da se peče na 200 stepeni nekih 30 minuta.
Kada je gotova sačekajte da se malo ohladi, pa je onda tek secite i servirajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)