Recept za posni krem od lešnika: Zasladite se na pravi način

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaći krem, kom je teško odoleti

Foto: Shutterstock

Posna varijanta krema od lešnika je savršeni način da se zasladite, čak i da ne postite.

Da li ste spremni da pokupite komplimente, zahvaljujući ovom jednostavnom receptu?

Sastojci:

  • 200 g pečenih lešnika
  • 100 g šećera u prahu
  • kesica vanilin šećera
  • kašičica kokosovog ulja
  • kašika kakao praha

Priprema:

Lešnike očistite od ljuske i izblendajte ih. Ako nemate već pečene lešnike, dovoljno je da ih pečete na 180 stepeni oko 15 minuta.

Uz povremene pauze, blendajte lešnike dok ne budu skroz mleveni, a vremenom će postati gušća, ali kremasta smesa.

Kada vam smesa postane takva, dodajte kokosovo ulje, vanilin šećer, šećer i kakao.

Ponovo blendajte nekoliko minuta, da se svi sastojci sjedine.

Ukoliko vam je krem ispao previše gust, slobodno dodajte još jednu kašičicu kokosovog ulja.

Gotov krem prespite u teglu i ostavite ga malo u frižideru da odstoji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)