Posni slani rolat koji obara s nogu: Kombinacija ukusa ličiće na posnu verziju pice
Ove rolnice nam već dugo osvajaju srca, a ovo je jedna od omiljenih posnih varijanti
Vreme posta možete iskoristiti na pravi način, otkrivajući nove recepte i igrajući se ukusima.
Rolati su, koja god vrsta bila, uvek bila prava zvezda trpeze. Zbog toga, ovaj slani i posni rolat, koji ukusima asocira na urolanu picu, recept je koji ćete odmah zapisati.
Sastojci za posni slani rolat:
- glavica crnog luka
- 400 g šampinjona
- 200 g posnog majoneza
- 100 g posnog kačkavalja
- 300 g ajvara (oko pola tegle)
- 2 lista oblandi
Priprema posnog slanog rolata:
U jednu činiju iseckajte luk i praziluk. Izdinstajte ih na srednjoj vatri.
Pečurke lepo properite i očistite, a onda ih dodajte luku i sačekajte da ispuste sav svoj saft koji imaju.
Na radnoj površini postavite oblande.
U jednu činijicu pomešajte majonez, malo narendanog posnog kačkavalja i pržene sastojke, te smesu premažite preko jednog lista oblande.
Ravnomerno preko postavite drugi list oblande i premažite ga ajvarom.
Zatim staviti drugi list oblande i premazati ga ajvarom. Imajte na umu da manje količine mažete po ivicama oblandi, kako ne bi "iskipelo".
Kada oblande omekšaju, polako rolajte rolat.
Ostavite ga u frižideru da se hladi barem 20 minuta pre posluživanja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)