Posni slani rolat koji obara s nogu: Kombinacija ukusa ličiće na posnu verziju pice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove rolnice nam već dugo osvajaju srca, a ovo je jedna od omiljenih posnih varijanti

Foto: Shutterstock

Vreme posta možete iskoristiti na pravi način, otkrivajući nove recepte i igrajući se ukusima.

Rolati su, koja god vrsta bila, uvek bila prava zvezda trpeze. Zbog toga, ovaj slani i posni rolat, koji ukusima asocira na urolanu picu, recept je koji ćete odmah zapisati.

Sastojci za posni slani rolat:

  • glavica crnog luka
  • 400 g šampinjona
  • 200 g posnog majoneza
  • 100 g posnog kačkavalja
  • 300 g ajvara (oko pola tegle)
  • 2 lista oblandi

Priprema posnog slanog rolata:

U jednu činiju iseckajte luk i praziluk. Izdinstajte ih na srednjoj vatri.

Pečurke lepo properite i očistite, a onda ih dodajte luku i sačekajte da ispuste sav svoj saft koji imaju.

Na radnoj površini postavite oblande.

U jednu činijicu pomešajte majonez, malo narendanog posnog kačkavalja i pržene sastojke, te smesu premažite preko jednog lista oblande.

Ravnomerno preko postavite drugi list oblande i premažite ga ajvarom.

Zatim staviti drugi list oblande i premazati ga ajvarom. Imajte na umu da manje količine mažete po ivicama oblandi, kako ne bi "iskipelo".

Kada oblande omekšaju, polako rolajte rolat.

Ostavite ga u frižideru da se hladi barem 20 minuta pre posluživanja.

Prijatno!

(Telegraf.rs)