Recept za nugat tortu iz snova: Kremasto i slatko uživanje zadovoljiće vaša nepca
Poslastica koja ne može da ne uspe
Slatkiši, a posebno torte mnogima su slaba tačka i prosto im ne mogu odoleti. Kada budete pročitali recept za nugat tortu, verujemo da će vam poći voda na usta i da ćete je prvom prilikom napraviti.
Priprema nije teška, samo je važno da imate sve potrebne sastojke i sigurno ćete dobiti poslasticu iz snova.
Sastojci:
za kore:
- 4 jajeta
- 4 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- pola šolje ulja
- 300 ml mleka
za fil:
- 500 ml mleka
- 100 g gustina
- 150 g šećera
- 100 g čokolade
- 1 šaka pečenih lešnika
- 200 g maslaca
- 150 ml slatke pavlake
- 300 g tamnog krema
Priprema:
Pomešajte gustin i šećer pa dodajte 100 mililitara mleka, dok ćete ostatak staviti da provri. Kada se sjedine gustin, šećer i mleko ubacite u kipuće mleko na ringli. Važno je da mešate dok se smesa ne zgusne, pa sklonite sa šporeta.
Dok je smesa topla, izlomite čokoladu na kockice, pa dodajte u fil i takođe mešajte dok se ne otopi ne ostavljajući grudvice.
Prekrijte providnom folijom i ostavite da se sasvim ohladi.
Zagrejte rernu jer ćete ta to vreme pripremiti kore.
Odvojte belanca i žumanca, pa belanca penasto umutite postepeno im dodajući šećer. U drugoj činiji umutite žumanca sa uljem pa im dodajte prosejano brašno i kakao. Sklonite mikser pa špatulom promešajte da smesa ne bi "splasnula".
Pleh u kom ćete peći kore obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu za kore. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, sve dok se ne pojavi korica. Kada budu gotove, ostavite da se ohlade i podelite na četiri dela ili na onoliko koliko možete u zavisnosti od veličine pleha.
Maslac sobne temperature i slatku pavlaku umutite mikserom pa dodajte u ohlađen fil ali postepeno da bi se lepo sjedinilo. Kada se sve lepo sjedini, ubacite i tamni krem, pa i lešnike koje možete usitniti ali nemojte da meljete. Bitno je da se oseti njihov ukus.
Stavite koru pa fil i tako sve dok ne potrošite materijal. Ukrasite po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)