Rolat sa pavlakom i šunkom: I ruska salata može biti odličan nadev
0
                
                    Vreme čitanja: oko 1 min.
                
                Još jedna ideja za dilemu - šta raditi sa ostacima hrane
Foto: Shutterstock
                    Znamo da je najlakše od ostataka suhomesnatog pripremiti picu, ali ako želite nešto malo drugačije, a da opet sve iskoristite od božićnog ručka, evo super ideje. Utoliko je bolja što i ruska salata, za slučaj da vam je ostala, može biti super nadev.
I eto, neće se razvlačiti po frižideru i brže će se pojesti, dok je još sveža, uz ovaj recept.
Sastojci za rolat:
- pakovanje lisnatog testa
 - šunka/pileća prsa/svinjski vrat
 - pavlaka
 - ili ruska salata kao nadev
 
Priprema:
Odleđeno lisnato testo razvući u pravougaonu koru, premazati nadevom koji izaberete, od ostataka hrane koje imate, čak i salata.
Nakon mazanja jednostavno uvijte. Rolat odozgo ukrasite trakama od testa i premazati umućenim žumancetom.
Ispecite u rerni na 220 stepeni. Isecite tek kada se ohladi.
Prijatno!
(Ona.rs)