Oko ove susam salate grabiće se svi za stolom: Ukus je odličan, a priprema prelaka

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je zvezda predjela sa kojom nema omaške

Foto: Shutterstock

Susam salati je teško odoleti kada se pojavi na trpezi, bilo da je jedete sa predjelom ili odlučite da je kombinujete sa krekerima za večeru.

Sastoji se od kombinacije jednostavnih namirnica, a definitivno je jedna od pobednica među salatama. Recept je jednostavan i brz, a sigurno oduševljava.

Sastojci za susam salatu:

  • 5 kašika susama, oko 100 g
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 180 g kisele pavlake, jedna čaša
  • jogurt

Priprema susam salate:

Za početak, u slanoj vodi stavite piletinu da se skuva u potpunosti.

Na slaboj vatri i u šerpici ispecite susam, dok ne dobije zlatkastu boju. Držite na slabijoj temperaturi uz stalno mešanje.

Kada susam bude gotov, odložite ga sa strane da se hladi. Kada piletina bude spremna, izvadite je i isecite na sitne kocke.

Piletinu prespite u jednu veću činiju i dodajte joj pavlaku. Sve promešajte da se sjedini. Možete vrlo malo posoliti i po želji dodati vrlo malo limunovog soka.

Za kraj, dodajete susam postepeno. Dodajte šaku susama, pa promešajte, i tako sve dok salata ne bude dovoljno gusta.

Da bi salata dobila još malo ukusa, dodajte malo jogurta.

Ponovo sve promešajte i servirajte.

Salatu držite u frižideru.

Prijatno!

(Ona.rs)