Grašak sa ćuretinom: Idealni nedeljni ručak
Pravo jelo za ovakav dan!
Ako vam je dosadila piletina zašto se probate sa ćuretinom? Grašak je pravo jelo za nedeljni ručak, pa isprobajte ovaj recept kako biste napravili jelo u kome će cela porodica uživati.
Sastojci za grašak sa ćuretinom:
- 600 g ćurećih prsa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta paprika
- 1 struk praziluka
- 4 do 5 čena belog luka
- 800 g svežeg ili smrznutog graška
- 5 do 6 manjih krompira
- so
- biber
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica dimljene crvene paprike
- mirođija
- ulje
Priprema graška sa ćuretinom:
U veću šerpu sipajte ulje i zagrejte na osrednjoj temperaturi. Dodajte sitnije iseckan crni luk da se dinsta. U omekšali luk dodajte iseckani praziluk, šargarepu, paškanat, papriku, beli luk i pržite na vrlo tihoj temperaturi, oko desetak minuta.
Za to vreme pripremite ćuretinu, isecite je na kockice i dodajte joj malo začina za meso.
Stavite meso između povrća, dodajte lovorov list i sipajte oko 2 dl vode ili pilećeg temeljca, začinite po ukusu, smanjite temperaturu i dinstajte meso sve dotle dok potpuno ne omekša i povremeno pogledajte da li je potrebno da dodate još malo vode ili temeljca.
Kad je meso potpuno meko, dodajte kromipr i grašak, začinite po ukusu, dodajte kašičicu crvene mlevene dimljene paprike, nalijte vodom ili temeljcem onoliko koliko volite da vam je čorbasto i kuvajte sve dok krompir i grašak ne omekšaju.
Na kraju dodajte sitno seckanu mirođiju i poslužite.
Prijatno!
(Ona.rs)