Posna pašteta za početak Vaskršnjeg posta: Započnite dan ukusnim obrokom
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ovo je period kada se uzdržavamo od mrsne hrane
Foto: Shutterstock
Danas počinje Vaskršnji post u trajanju od 40 dana i to je vreme kada se uzdržavamo kako od mrsne hrane tako i od loših misli i dela. S tim u vezi, danas delimo recept za posnu paštetu, kao idealan način da započnete ovo vreme posta.
Sastojci za posnu paštetu:
- 2 konzerve sardina
- 1 manja šargarepa
- 2 krompira
- pola šolje ulja
- 1 kašika senfa
- 1 kašika sirćeta
- seckani peršun
- sok od pola limuna
- so, biber
Priprema posne paštete:
Sardine možete, a i ne morate da cedite, zavisi koliko želite da se oseća riba u pašteti.
Krompir i šargarepu oljuštite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u slanoj vodi. Kada bude gotovo, ocedite i stavite u činiju u kojoj je sardina. Dodajte senf, začine, ulje i sok od limuna. Najbolje je da prvo viljuškom sjedinite, a kasnije miskerom kako ne bi bilo grudvica.
Probajte paštetu kako biste procenili da li treba još začiniti. Po serviranju ukrasite se sa još seckanim peršunom.
Prijatno!
(Ona.rs)