Ove posne tufahije će vas oduševiti: Jednostavnost i ukus koji svi obožavaju

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakvi deserti nikada ne zastare

Foto: Shutterstock

Jabuke i orasi su kombinacija koja nikada ne može razočarati vaše čulo ukusa. Tufahije ili pečene jabuke punjene orasima idealan su desert koji će vas zasladiti u vreme posta.

Recept za njih je veoma lak, tako da se pripremite na uživanje.

Sastojci za tufahije:

  • 4 veće jabuke
  • 300 g usitnjenih oraha
  • 3-4 kašike meda

Priprema tufahija:

Za početak, jabuke operite i obrišite krpom.

Koru jabuke ne treba dirati, ona je tu da sav sok iz jabuke zadrži unutra. Uzmite nož i kašičicu i izvadite pažljivo sredinu jabuke.

"Poklopac" jabuke nemojte bacati.

Usitnjene orahe odvojte u činiju. Prelijte medom i pomešajte.

Jabuke poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Napunite ih pripremljenim filom sa orasima i preklopite isečenim "poklopcem" od jabuke.

Pecite jabuke 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Prijatno!

(Ona.rs)