Posni mafini za doručak: Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovu poslasticu
Ako vam se prijede nešto slatko za vreme posnih dana
Ovo je vrhunski recept za posne mafine.
Jedan i jedini način koji će vam ikada zatrebati da ispečete savršeno vlažne i mekane mafine sa visokim bucmastim vrhom specifičnim za mafine - a bez ikakvih dodataka jaja i mleka.
A toliko su laki za spremanje da možete da odete pravo u kuhinju da ih spremate, čim završite čitanje ovog uputstva.
Sastojci:
- 150 g mešavine muslija
- 50 g + 4 kašike šećera
- 160 g običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 ml zaslađenog sojinog mleka
- 1 jabuka, oljuštena i narendana
- 5 kašike ulja
- 50 g oraha grubo iseckanih
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite kalup za mafine sa korpicama.
Pomešajte 100 grama muslija sa šećerom, brašnom i praškom za pecivo u činiji.
U posebnoj posudi pomešajte mleko, jabuku i tri kašike ulja, a potom prespite u suvu smesu.
Podelite podjednako smesu u kalupe.
Preostale musli pomešajte sa četiri kašike šećera dve kašike ulja i orasima i time prelijte mafine.
Pecite 25 do 30 minuta ili dok mafini ne narastu i ne porumene.
Ostavite ih da se ohlade i serviratje uz čaj ili limunadu.
Prijatno!
(Ona.rs)