Posna proja sa blitvom je najukusniji doručak: Napravite male zalogaje pune vitamina

E. O.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Umesto blitve to može biti i spanać ili zelje

Foto: Shutterstock/Luis Echeverri Urrea

Posni recepti su i dalje aktuelni, a recept za posnu proju sa blitvom jedan od traženijih. Nije ni čudo, kada je idealno rešenje za doručak, užinu, predjelo.

Sastojci za posnu proju sa blitvom:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 1 šolja kisele vode
  • 1 veza blitve
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • malo soli

Priprema posne proje sa blitvom:

Listove blitve detaljno operite, dobro ih osušite ubrusom i isecite na tračice. Ako želite, možete dodati praziluk i iseći ga na isti način.

U činiji pomešajte obe vrste brašna, pa dodajte i prašak za pecivo i so, te sve dobro sjedinite. Ubacite seckanu blitvu, a u posebnoj činiji pomešajte ulje i kiselu vodu i dodajte činiji sa blitvom. Mešajte varjačom dok ne dobijete kompaktno testo.

Pripremite kalup u kom ćete peći projice i podmažite lepo ili obložite papirom za pečenje. Sipajte testo u kalupe i lepo rasporedite po kalupima. Ugrejte rernu na 200 stepeni, pa stavite da pečete proju na 25 minuta ali na 180 stepeni.

Posle pečenja, ostavite je da se lepo prohladi pre nego što je poslužite.

Prijatno!

(Ona.rs)