Recept za pravu đurđevdansku salatu: Svečani dodatak koji će oduševiti goste

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Prosto joj ne možete odoleti

Foto: Shutterstock

Poznata đurđevdanska salata danas nikako ne treba izbeći, bilo da slavite ovu slavu ili ne.

Raznoliki ukusi i veoma laka i brza priprema samo joj dodaju na čaroliji. Spremite se da obogatite svoju trpezu ovim fantastičnim receptom.

Sastojci za đurđevdansku salatu:

  • 250g šunke iseckane na kockice
  • 250g narendanog kačkavalja
  • 5 kiselih krastavčića
  • 5 jaja, tvrdo kuvanih
  • 1 praziluk
  • 200g kukuruza
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 4 kašike majoneza
  • malo senfa
  • so i biber

Priprema đurđevdanske salate:

Kada jaja budu potpuno skuvana, ostavite ih u hladnu vodu na 10 do 15 minuta.

Izdvojite veliku činiju u kojoj ćete praviti salatu.

U činiju ubacite šunku, praziluk isečen na kolutove i proceđeni kukuruz iz konzerve. Možete sačuvati jednu kašiku vodice iz konzerve kukuruza i dodati sastojcima.

Kisele krastavčiće takođe isecite i dodajte ostalim sastojcima.

Kada su se jaja prohladila, isecite ih na četvrtine, pa svaki deo na još pola. Ubacite u činiju.

Sada dodajte i mešajte tečnije sastojke. Nakon dodavanja i mešanja pavlake, majoneza i senfa, dodajte rendani kačkavalj i dodajte začina po ukusu.

Salatu ostavite prekrivenu folijom u frižideru da se hladi barem 20 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)