Recept za pravu đurđevdansku salatu: Svečani dodatak koji će oduševiti goste
Prosto joj ne možete odoleti
Poznata đurđevdanska salata danas nikako ne treba izbeći, bilo da slavite ovu slavu ili ne.
Raznoliki ukusi i veoma laka i brza priprema samo joj dodaju na čaroliji. Spremite se da obogatite svoju trpezu ovim fantastičnim receptom.
Sastojci za đurđevdansku salatu:
- 250g šunke iseckane na kockice
- 250g narendanog kačkavalja
- 5 kiselih krastavčića
- 5 jaja, tvrdo kuvanih
- 1 praziluk
- 200g kukuruza
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 4 kašike majoneza
- malo senfa
- so i biber
Priprema đurđevdanske salate:
Kada jaja budu potpuno skuvana, ostavite ih u hladnu vodu na 10 do 15 minuta.
Izdvojite veliku činiju u kojoj ćete praviti salatu.
U činiju ubacite šunku, praziluk isečen na kolutove i proceđeni kukuruz iz konzerve. Možete sačuvati jednu kašiku vodice iz konzerve kukuruza i dodati sastojcima.
Kisele krastavčiće takođe isecite i dodajte ostalim sastojcima.
Kada su se jaja prohladila, isecite ih na četvrtine, pa svaki deo na još pola. Ubacite u činiju.
Sada dodajte i mešajte tečnije sastojke. Nakon dodavanja i mešanja pavlake, majoneza i senfa, dodajte rendani kačkavalj i dodajte začina po ukusu.
Salatu ostavite prekrivenu folijom u frižideru da se hladi barem 20 minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)