Potaž od tikvica za oporavak od jake hrane: Napunite telo dobrom energijom
Sad je vreme da se vratimo u "normalu"
Posle ovih spojenih praznika, naša tela smo opteretili jakom hranom. Zato je potrebno da unosimo nešto lakša jela kako bismo doveli telo u ravnotežu. Jedan od najboljih načina za to su i supe, čorbe i potaži. Recept za potaž od tikvica nalazi se u nastavku.
Sastojci za potaž od tikvica:
- 2 veće tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 manja šargarepa
- 1 manji krompir
- 1 kašika maslinovog ulja
- malo pavlake za kuvanje
Priprema potaža od tikvica:
Tikvice oljuštite i isecite na manje komade, isto uradite i sa šargarepom, crnim lukom i krompirom, pa stavite u šerpu da se kuvaju zajedno. Nema veze i ako ne budu skroz mekani i skuvani, čim provri možete ih vaditi iz šerpe i staviti sa strane da se ohlade. Kada se ohlade, stavite ih u blender zajedno sa sa malo vode i izblendajte.
Tako izblendano povrće vratite u istu vodu i šerpu u kojoj ste kuvali u pustite da provri. Kada se pojavi prvi ključ, sipajte pavlaku za kuvanje onoliko koliko želite da bude gust potaž.
Isključite ringlu i možete poslužiti.
Prijatno!
(Ona.rs)