Zdravi mafini sa borovnicom: Miris koji mami, ukus koji ćete pamtiti

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Zasladite dan sa mekanim i nežnim mafinima

Foto: Shutterstock/Elena Veselova

Ako vam se jede nešto slatko, dobar mafin nikada nije pogrešan izbor, a naročito ako napravite ovu zdravu verziju sa borovnicama. Recept se lako prati i gotovo svi mogu da pripreme ove "čarobne" mafine.

Ovo je jedna od najpopularnijih vrsta zdravih mafina, a uz ovu pripremu saznaćete i zašto.

Sastojci za zdrave mafine sa borovnicom:

  • 250 ml mleka
  • 80 g ovsenih pahuljca
  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 g borovnica
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo cimeta
  • 100 g putera
  • so
  • 2 kašike meda 

Priprema zdravih mafina sa borovnicom:

Pmešajte mleko i ovsene pahuljice, pa ostavite da odstoji 15 minuta. Veoma je bitno da ovdene pahuljice upiju što više mleka.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite kalupe za mafine u kojima ćete ih peći.

U činiju pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo, so, a zatim istopljeni puter i med pomešajte prvo odvojeno, pa prespite u činiju sa brašnom.

Dodajte natopljene pahuljice i borovnice, pa promešajte.

Dodajte napravljenu smesu u kalupe i ubacite da se peče oko 20 minuta.

Kada budu gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade pet minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)