Ovo je najbolji recept za domaće makarunse: Uživajte u francuskoj deliciji koju ste sami spremili

Vreme čitanja: oko 1 min.

Divne boje i još divniji ukus!

Foto: Shutterstock

Ako želite da donesete Pariz u svoju kuhinju, ispratite detaljno ovaj recept.

Ovaj kolač je osvojio ceo svet zbog divnih boja i bajkovitog ukusa, pa zašto se vi ne biste izveštili da ga spremiti kada naiđe neka posebna prilika?

Sastojci za domaće makarunse:

  • 70 g belanaca
  • 50 g šećera
  • jestiva boja
  • 80 g badem brašna
  • 120 g prah šećera
  • boja po želji za kolače

Fil

  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade

Priprema domaćih makarunsa:

Prvo ide priprema fila - zagrejte slatku pavlaku do ključanja, a onda ubacite čokoladu, pa mešajte dok se sve ne sjedini. Fil bi posle toga trebalo da stoji u frižideru nekoliko sati.

Za to vreme, prosejte bademovo brašno sa šećerom u prahu i to nekoliko puta. Belanca umitite sa šećerom, pa dodajte željenu boju za kolače, a na kraju tome dodajte bademovo brašno sa šećerom u prahu.

Mešajte, mešajte i mešajte! Prebacite tu smesu u dresir kesu i istiskujte na pleh obložen papirom za pečenje.

Kada ste ih sve napravili udarite pleh o sto kako bi izašao višak vazduha. Zatim ih ostavite na sobnoj temperaturi da se suše. Znaćete da su gotovi onog momenta kada ih dodirnete i ne ostaje vam nikakav trag na prstima.

Pecite ih na 140 stepeni oko 12-15 minuta.

Ohlađen fil izvadite iz frižidera i spojite makarunse. Ako baš ne želite da gubite vreme da pravite fil, vi ih namažite džemom ili nekim kupovnim namazom, pa neka se to stvrdne u frižideru.

Prijatno!

(Ona.rs)