Ovo je najbolji recept za domaće makarunse: Uživajte u francuskoj deliciji koju ste sami spremili
Divne boje i još divniji ukus!
Ako želite da donesete Pariz u svoju kuhinju, ispratite detaljno ovaj recept.
Ovaj kolač je osvojio ceo svet zbog divnih boja i bajkovitog ukusa, pa zašto se vi ne biste izveštili da ga spremiti kada naiđe neka posebna prilika?
Sastojci za domaće makarunse:
- 70 g belanaca
- 50 g šećera
- jestiva boja
- 80 g badem brašna
- 120 g prah šećera
- boja po želji za kolače
Fil
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
Priprema domaćih makarunsa:
Prvo ide priprema fila - zagrejte slatku pavlaku do ključanja, a onda ubacite čokoladu, pa mešajte dok se sve ne sjedini. Fil bi posle toga trebalo da stoji u frižideru nekoliko sati.
Za to vreme, prosejte bademovo brašno sa šećerom u prahu i to nekoliko puta. Belanca umitite sa šećerom, pa dodajte željenu boju za kolače, a na kraju tome dodajte bademovo brašno sa šećerom u prahu.
Mešajte, mešajte i mešajte! Prebacite tu smesu u dresir kesu i istiskujte na pleh obložen papirom za pečenje.
Kada ste ih sve napravili udarite pleh o sto kako bi izašao višak vazduha. Zatim ih ostavite na sobnoj temperaturi da se suše. Znaćete da su gotovi onog momenta kada ih dodirnete i ne ostaje vam nikakav trag na prstima.
Pecite ih na 140 stepeni oko 12-15 minuta.
Ohlađen fil izvadite iz frižidera i spojite makarunse. Ako baš ne želite da gubite vreme da pravite fil, vi ih namažite džemom ili nekim kupovnim namazom, pa neka se to stvrdne u frižideru.
Prijatno!
(Ona.rs)