Tart od pistaća sa malinama je desert iz snova: Osvežava i oduševljava

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema nije teška, a sigurno će vredeti svakog minuta provedenog u kuhinji

Foto: Shutterstock

Ovaj tart od pistaća sa malinama je savršen za letnje dane jer je osvežavajući i pun bogatog ukusa kome je teško odoleti.

Uživajte u pripremi i receptu ovog predivnog deserta!

Sastojci za tart od pistaća i malina:

Za koru:

  • 150 g pistaća, oljuštenih i samlevenih
  • 100 g putera, otopljenog
  •  100 g šećera
  •  200 g braš

Za fil od pistaća:

  • 200 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g pistaća, samlevenih
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 ml slatke pavlake, umućene

Za dekoraciju:

  •  Sveže maline
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema tarta od pistaća i maline:

Započinjemo pripremu pravljenjem kore. U velikoj činiji, pomešajte samlevene pistaće, otopljeni puter, šećer i brašno dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Smesu rasporedite u pleh za pečenje (prečnika oko 24 cm) obložen papirom za pečenje i pritisnite je ravnomerno po dnu i ivicama. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta, ili dok ne postane lagano zlatno smeđa.

Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.

Sledeće pripremamo fil od pistaća.

Umutite krem sir sa šećerom u prahu dok ne postane glatko.

Dodajte samlevene pistaće i ekstrakt vanile, dobro promešajte.

Lagano umešajte umućenu slatku pavlaku dok ne dobijete kremastu smesu.

Kad je kora potpuno ohlađena, premažite je pripremljenim filom od pistaća. Rasporedite sveže maline po vrhu tarta. Po želji, pospite šećerom u prahu.

Ohladite tart u frižideru najmanje jedan do dva sata pre služenja kako bi se fil stegao.

Prijatno!

(Ona.rs)