Posne punjene paprike su ručak iz snova: Bogat ukus omiljenih namirnica
Užitak počinje mirisom, a onda i ukusom
Punjene paprike, na ovaj ili onaj način, svrstavaju se u omiljenu hranu na našim prostorima. Recept za posne punjene paprike to će vrlo lako i da vam dokaže, pa zato se prirpemite za sjajan ručak.
Sastojci za posne punjene paprike:
- 8 paprika
- 1 šolja pirinča
- 300 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 čaša soka od paradajza
- maslinovo ulje
Priprema posnih punjenih paprika:
U dubokom tiganju ili šerpici propržite luk.
Dodajte pečurke iseckane na kockice.
Kada se sve izdinsta, dodajte šolju pirinča i dolijte jednu šolju vode. Nakon pet do deset minuta dodajte još jednu, preklopite i sačekajte da upije.
Paprike za to vreme otvorite na vrhu i očistite iznutra.
Pripremite duboku vatrostalnu tepsiju i premažite je uljem.
Sklonite pirinač sa vatre i dodajte začine poput soli i bibera, pa kašikom punite paprike. Preklopite isečenim "poklopcem".
Sokom od paradajza "zalijte paprike".
Neka se ispeku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)