Posne punjene paprike su ručak iz snova: Bogat ukus omiljenih namirnica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Užitak počinje mirisom, a onda i ukusom

Foto: Shutterstock

Punjene paprike, na ovaj ili onaj način, svrstavaju se u omiljenu hranu na našim prostorima. Recept za posne punjene paprike to će vrlo lako i da vam dokaže, pa zato se prirpemite za sjajan ručak.

Sastojci za posne punjene paprike: 

  • 8 paprika
  • 1 šolja pirinča
  • 300 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čaša soka od paradajza 
  • maslinovo ulje

Priprema posnih punjenih paprika:

U dubokom tiganju ili šerpici propržite luk.

Dodajte pečurke iseckane na kockice.

Kada se sve izdinsta, dodajte šolju pirinča i dolijte jednu šolju vode. Nakon pet do deset minuta dodajte još jednu, preklopite i sačekajte da upije.

Paprike za to vreme otvorite na vrhu i očistite iznutra.

Pripremite duboku vatrostalnu tepsiju i premažite je uljem.

Sklonite pirinač sa vatre i dodajte začine poput soli i bibera, pa kašikom punite paprike. Preklopite isečenim "poklopcem".

Sokom od paradajza "zalijte paprike".

Neka se ispeku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)