Originalni recept za vojnički pasulj: Ukus kom nećete moći da odolite
Pripremite ga na nešto drugačiji način
Pasulj je jedna od omiljenih mahunarki, bilo da se sprema kao recimo prebranac ili u čorbastom izdanju. Međutim, onaj vojnički je, možemo slobodno reći, najpopularniji, a recept za njegovu pripremu je zaista jednostavan.
Sastojci za vojnički pasulj:
- 120 g pasulja
- pola glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 100 g govedine
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 list lovora
- malo tucane paprike
- so
- biber
Priprema vojničkog pasulja:
Veče pre potopite pasulj u činiji hladne vode, pa ujutru procedite vodu i stavite ga da se kuva u šerpu. Za to vam je potrebno oko 15 minuta, sve dok ne proključa. Posle tog vremena pasulj procedite pa ga kuvajte u drugoj vodi.
Dok se pasulj krčka, crni luk sitno iseckajte na kockice, šargarepu na kolutove i malo propržite na ulju. Ukoliko ste kupili meso sa koskom, odvojte ga od nje i isecite na kocke željene veličine. Posle nekoliko minuta, ubacite i meso u šerpu sa lukom i šargarepom.
Kada meso bude promenilo boju, ubacite ga u pasulj i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno dodavanje vode dok sve ne omekša.
Ulje u kom ste pržili meso ugrejte, dodajte brašno i pržite kako bi blago porumenelo. Kada se to dogodi, sklonite sa ringle pa dodajte papriku i sitno seckani beli luk.
Kada pasulj bude omekšao, začinite i ubacite lovorov list i koncentrat paradajza koji ste umutili u toploj vodi. Dobro promešajte pa mu dodajte zapršku uz stalno mešanje. Sada je potrebno da se pasulj kuva još nekih pola sata, a po želji na kraju možete da dodate peršun ili ljutu papriku, piše "021.rs".
Prijatno!
(Ona.rs)