Sutlijaš sa malinama: Tradicija na drugačiji način

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Voćni sutlijaš koji ćete često praviti.

Foto: Shutterstock

Sjajan desert koji ćete obožavati, a nije loše ni da vam nedeljno jutro počne slatkim doručkom.

Sastojci za sutlijaš sa malinama:

  •  600 ml mleka
  • 125 g pirinča
  • 125 g malina
  • 2 kašike meda
  • 1/2 kašičice cimeta
  • listovi sveže mente

Priprema sutlijaša sa malinama:

Mleko sipajte u posudu, a zatim ga zagrejte. Dodajte pirinač i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 30 minuta, odnosno dok pirinač ne bude skuvan.

Povremeno promešajte da se pirinač ne zalepi za dno posude. Dodajte pola količine malina, lagano ih zgnečite i dobro promešate. Zatim dodajte med i cimet i ponovo promešajte.

Sutlijaš odmah izlijtete u staklene posude ili čaše, ukrasite listovima mente i malinama.

Poslužite ohlađeno.

Prijatno!

(Ona.rs)