Recept za turski doručak koji je zaludeo svet: Postoji li nešto bolje od mackanja?

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Donosimo omiljeno jelo turske kuhinje

Foto: Shutterstock

Ako volite kajganu s povrćem ili u letnjim mesecima preferirate sataraš, ovo jelo je sjajan izbor za vas.

Menemen je ime dobio po gradu severno od Izmira, a obično se priprema očas posla, pa čak ni najsporijima neće trebati više od 15-20 minuta. Sjajno je jelo za umakanje hleba, pa pazite koliko ste pojeli. Mada, kako je ovo jelo za doručak, jedite malo laganije u toku dana i mirni ste.

Sastojci za turski doručak:

  • 4 velika jajeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka, srednje veličine
  • 1 paprika babura
  • 2 paradajza
  • 3 kašike paste od paradajza
  • ½ kašičice sušenog origana
  • so i biber po ukusu
  • sitan sir ili mocarela

Priprema turskog doručka:

Iseckajte i ispržite papriku i luk, dodajte so i biber i pržite još malo. Dodajte paradajz i kada se sve sjedini i ukrčka stavite jaja pa promešajte. Pred kraj dodajte sitan sir ili kačkavalj ili mocarelu pa sve poslužite. Ovaj doručak najlepše se jede tako što lepinju umačete u jelo.

Prijatno!

(Ona.rs)