Posna pita od krompira i pečuraka: Tražićete parče više
Za nju vredi uključiti rernu
Pite su posebno voljeno jelo u našim krajevima. One pokrivaju vreme doručka, užine, večere, a idelane su i u posnim danima. Recept za posnu pitu sa krompitom i pečurkama danas delimo sa vama, a nema sumnje da ćete uživati u onome što spremite.
Sastojci:
- 5,6 krompira
- 200 g šampinjona
- 1 pakovanje kora za pitu
- crni luk
- ulje
- suvi biljni začin
- kisela voda
- biber
Priprema:
Krompir očistite i izrendajte ga na krupnije.
Očišćenje šampinjone sitno isecite.
Luk sitno iseckajte i dodajte u krompir i šampijone, sve začinite suvim biljnim začinom i biberom i ravnomerno izmešajte.
Svaku koru filujte pripremljenim filom, prethodno je blago prelivši mešavinom kisele vode i ulja, te uvijte u rolnu. Možete rolne da ređate u redove ili ukrug, kako preferirate.
Stavljajte rolne u nauljen pleh, pa sve na kraju prelijte mešavinom ulja u vode.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata, dok testo dobije zlatastu boju.
(Ona.rs)