Posna pita od krompira i pečuraka: Tražićete parče više

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Za nju vredi uključiti rernu

Foto: Shuttestrock

Pite su posebno voljeno jelo u našim krajevima. One pokrivaju vreme doručka, užine, večere, a idelane su i u posnim danima. Recept za posnu pitu sa krompitom i pečurkama danas delimo sa vama, a nema sumnje da ćete uživati u onome što spremite.

Sastojci:

  • 5,6 krompira
  • 200 g šampinjona
  • 1 pakovanje kora za pitu
  • crni luk
  • ulje
  • suvi biljni začin
  • kisela voda
  • biber

Priprema:

Krompir očistite i izrendajte ga na krupnije.

Očišćenje šampinjone sitno isecite.

Luk sitno iseckajte i dodajte u krompir i šampijone, sve začinite suvim biljnim začinom i biberom i ravnomerno izmešajte.

Svaku koru filujte pripremljenim filom, prethodno je blago prelivši mešavinom kisele vode i ulja, te uvijte u rolnu. Možete rolne da ređate u redove ili ukrug, kako preferirate.

Stavljajte rolne u nauljen pleh, pa sve na kraju prelijte mešavinom ulja u vode.

Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata, dok testo dobije zlatastu boju.

(Ona.rs)