Posne punjene paprike nikad lepše pripremljene: Spremite se da pokupite pohvale

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ručak koji se sprema sa užitkom

Foto: Shutterstock

Svako malo se obradujemo ručkom koji dom ispuni divnim mirisom - punjene paprike. Kako je u toku post, prava je prilika da ovaj specijalitet pripremite po nešto drugačijem receptu.

Verujte, oduševićete se dobrim ukusom, a verovatno i nastaviti da ih pripremate na ovaj način i ka prođe vreme posta.

Sastojci za posne punjene paprike:

  • 5 paprika
  • 1 šolja pirinča
  • 5 krompira, naseckanih na kockice
  • 3 šargarepe
  • aleva paprika
  • so
  • biber
  • 2 čena belog luka
  • 1 glvica crnog luka
  • peršun
  • 1 paradajz
  • voda

Priprema posnih punjenih paprika:

Paprike otvorite i očistite iznutra. Vodite računa da se nee izlome.

Propržite luk, šargarepu i dodajte krompir, pa sve izdinstajte zajedno. Dodajte šolju pirinča, a onda i začine.

Ne morate mnogo ostaviti da se krčka, jer će se lepo obariti sa paprikama.

Poređajte paprike i ubacite kašičicom fil.

Zatvorite sa paradajzom, tako što ćete komadiće iseći i uglaviti ih na vrhu.

Ostatak fila ako ima slobodno ubacite sa strane. U šerpu u kojoj ste pravili fil, dodajte malo vode, pa time zalijte paprike.

Preklopite tepsiju sa nakvašenim papirom za pečenje, pa prekrijte sa dve aluminijumske folije. Folije izbušite čačkalicom tako da napravite rupice za vazduh.

Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta, pa smanjite malo vatru posle 20 minuta. Pred kraj kinite foliju i papir i ostavite da paprike dobiju malo boje.

Prijatno!

(Ona.rs)