Najlakši recept za banana hleb koji ćete ikad pripremiti: Testo premekano, a ukus čista desetka!

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremite se da pokupite sve pohvale gostiju

Foto: Shutterstock

Ako dosad niste probali banana hleb, pravo je vreme da se uverite da je to veliki propust. Svideće vam se na prvi zalogaj i nećete odvajati prste od njega.

Recept je vrlo jednostavan, a može ga ispratiti svako.

Sastojci za banana hleb:

  • 3 zrele banane, oko 400 g
  • 1/3 šolje otopljenog putera
  • 1 jaje, umućeno
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanile
  • 1/2 šolje šećera 
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje oraha ili čokolade

Priprema banana hleba:

Zagrejte odmah rernu na 180 stepeni i nauljite kalup za hleb.

Zgnječite banane u velikoj posudi dok ne postanu glatke.

Dodajte otopljeni puter i dobro promešajte.

Dodajte jaje, vanilu i šećer. Sve sjedinite.

U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući lagano dok se sve ne sjedini. Pazite da ne premešate previše.

Ako želite, dodajte orahe ili čokoladne komadiće.

Sipajte smesu u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.

Pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista kada je ubodete u sredinu hleba.

Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Prijatno!

(Ona.rs)