Najlakši recept za banana hleb koji ćete ikad pripremiti: Testo premekano, a ukus čista desetka!
Spremite se da pokupite sve pohvale gostiju
Ako dosad niste probali banana hleb, pravo je vreme da se uverite da je to veliki propust. Svideće vam se na prvi zalogaj i nećete odvajati prste od njega.
Recept je vrlo jednostavan, a može ga ispratiti svako.
Sastojci za banana hleb:
- 3 zrele banane, oko 400 g
- 1/3 šolje otopljenog putera
- 1 jaje, umućeno
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanile
- 1/2 šolje šećera
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje oraha ili čokolade
Priprema banana hleba:
Zagrejte odmah rernu na 180 stepeni i nauljite kalup za hleb.
Zgnječite banane u velikoj posudi dok ne postanu glatke.
Dodajte otopljeni puter i dobro promešajte.
Dodajte jaje, vanilu i šećer. Sve sjedinite.
U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući lagano dok se sve ne sjedini. Pazite da ne premešate previše.
Ako želite, dodajte orahe ili čokoladne komadiće.
Sipajte smesu u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
Pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista kada je ubodete u sredinu hleba.
Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
Prijatno!
(Ona.rs)