Starinski recept koji garantuje najukusniji doručak: Brzo se sprema, još brže pojede!

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Uštipci su omiljeni delikates, a posebno su dragoceni kad su pripremljeni po tradicionalnim receptima, koji su koristile naše bake.

Postoji nešto gotovo čarobno u uštipcima, jednostavni su, a opet nose težinu cele jedne nostalgije. Svako od nas ima svoju verziju ovog skromnog jutarnjeg rituala. Uštipci su one male, nepretenciozne radosti koje premošćavaju generacije, vraćaju nas u kuhinje naših baka i podsećaju da uteha ponekad staje u tek tri sastojka i tiganj.

Sastojci za uštipke:

  • 4 jaja
  • 500 g jogurta
  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
Foto: Shutterstock

Priprema uštipaka:

Umutite jaja, pa dodajte jogurt. Sjedinite, pa sipajte malo soli i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo promešajte, pa nauljite kašiku i vadite uštipke, pa sipajte u šerpu sa dosta ulja.

Pržite i vadite na ubrus da se ocede.

Služite uz jogurt, ajvar, neki džem, a možete i uz krem!

Prijatno!

(Ona.rs)