Pasta sa gamborima i paradajzom koja ulepšava dan: Tako jednostavno, a bogato ukusima
Oduševite se lakom pripremom i dugim užitkom
Svako malo se poželimo ukusa plodova mora, a gambori nikada ne ispadaju iz kulinarske mode u bilo koje doba godine.
Zato, za vas smo pripremili recept sa gamborima ili kozicama, koji se lako sprema, prati, a još lakše - jede!
Pređimo na pripremu ovog specijaliteta, paste sa gamborima u sosu od paradajza.
Sastojci za pastu sa gamborima u paradajz sosu:
- 400 g špageta ili taljatela
- 200 g gambora
- so
- pola glavice srednjeg crnog luka
- biber
- pola limuna
- maslinovo ulje
- 3 paradajza
- 3 čena belog luka
- mocarela ili parmezan
Priprema paste sa gamborima u paradajz sosu:
U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa kada se ugreje na srednjoj vatri, dodajte crni luk da se dinsta. Isecite ili izrendajte beli luk i dodajte u tiganj.
Očistite gambore i dodajte u tiganj, zajedno sa ceđenim limunom. Promešajte sve.
Začinite solju i biberom.
Za to vreme, skuvajte špageta, ali ostavite jednu manju kutlaču vode u kojoj su se kuvale.
Naseckajte paradajz ili, ako imate čeri, onda ga prepolovite. Dodajte u tiganj i mešajte. Dolijte malo vode u kojoj su se kuvale špagete, pa i njih dodajte odmah potom.
Narednajte mocarelu i dodajte je kada paradajz omekša skroz.
Po želji pospite parmezan.
Prijatno!
(Ona.rs)