Pasta sa gamborima i paradajzom koja ulepšava dan: Tako jednostavno, a bogato ukusima

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Oduševite se lakom pripremom i dugim užitkom

Foto: Shutterstock

Svako malo se poželimo ukusa plodova mora, a gambori nikada ne ispadaju iz kulinarske mode u bilo koje doba godine.

Zato, za vas smo pripremili recept sa gamborima ili kozicama, koji se lako sprema, prati, a još lakše - jede!

Pređimo na pripremu ovog specijaliteta, paste sa gamborima u sosu od paradajza.

Sastojci za pastu sa gamborima u paradajz sosu:

  • 400 g špageta ili taljatela
  • 200 g gambora
  • so
  • pola glavice srednjeg crnog luka
  • biber
  • pola limuna
  • maslinovo ulje
  • 3 paradajza 
  • 3 čena belog luka
  • mocarela ili parmezan 

Priprema paste sa gamborima u paradajz sosu:

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa kada se ugreje na srednjoj vatri, dodajte crni luk da se dinsta. Isecite ili izrendajte beli luk i dodajte u tiganj.

Očistite gambore i dodajte u tiganj, zajedno sa ceđenim limunom. Promešajte sve.

Začinite solju i biberom.

Za to vreme, skuvajte špageta, ali ostavite jednu manju kutlaču vode u kojoj su se kuvale.

Naseckajte paradajz ili, ako imate čeri, onda ga prepolovite. Dodajte u tiganj i mešajte. Dolijte malo vode u kojoj su se kuvale špagete, pa i njih dodajte odmah potom.

Narednajte mocarelu i dodajte je kada paradajz omekša skroz.

Po želji pospite parmezan.

Prijatno!

(Ona.rs)