Punjeni šampinjoni, slavsko predjelo kome niko neće odoleti

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Obogatiće vašu trpezu, a možete ga spremati i u posnoj varijanti

Foto: Shutterstock

Ušli smo u sezonu slava, a trpeza je njihov neodvojiv deo. Svaki recept koji će obogatiti našu slavku ponudu dobro je došao, a naročito ako se lako sprema. Recept koji vam danas predlažemo baš je takav.

Punjeni zapečeni šampinjoni lepo izgledaju, preukusni su, a forma zalogajčića čini ih posebno privlačnim.

Sastojci za punjene šampinjone: 

  • pakovanje šampinjona 
  • 2 glavice crnog luka
  • stari hleb
  • ulje
  • suvi biljni začin
  • kačkavalj

Priprema punjenih šampinjona: 

Šampinjone očistite, odstranite im peteljke, koje ćete iseći na kockice.

Luk useckajte što sitnije, a stari hleb na kockice.

Luk propržite, dodajte mu iseckane delove pečuraka i hleb, pa sve još malo propržite.

Punite pečurke dobijenom smesom, pa ih stavite u zagrejanu rernu.

Pecite 10 minuta, pred kraj pospite izrendanim kačkavaljem, pa još malo zapecite.

Ukoliko spremate posnu trpezu, birajte samo biljni kačkavalj.

Prijatno!

(Ona.rs)