Punjeni šampinjoni, slavsko predjelo kome niko neće odoleti
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Obogatiće vašu trpezu, a možete ga spremati i u posnoj varijanti
Foto: Shutterstock
Ušli smo u sezonu slava, a trpeza je njihov neodvojiv deo. Svaki recept koji će obogatiti našu slavku ponudu dobro je došao, a naročito ako se lako sprema. Recept koji vam danas predlažemo baš je takav.
Punjeni zapečeni šampinjoni lepo izgledaju, preukusni su, a forma zalogajčića čini ih posebno privlačnim.
Sastojci za punjene šampinjone:
- pakovanje šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- stari hleb
- ulje
- suvi biljni začin
- kačkavalj
Priprema punjenih šampinjona:
Šampinjone očistite, odstranite im peteljke, koje ćete iseći na kockice.
Luk useckajte što sitnije, a stari hleb na kockice.
Luk propržite, dodajte mu iseckane delove pečuraka i hleb, pa sve još malo propržite.
Punite pečurke dobijenom smesom, pa ih stavite u zagrejanu rernu.
Pecite 10 minuta, pred kraj pospite izrendanim kačkavaljem, pa još malo zapecite.
Ukoliko spremate posnu trpezu, birajte samo biljni kačkavalj.
Prijatno!
(Ona.rs)