Ova slana torta je kraljica predjela: Brzo i lako se sprema, a idealna je za slavsku trpezu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sastojke možete i da izmenite, u zavisnosti od ličnog ukusa

Foto/Telegraf.rs

Inspiracija za prazničnu trpezu nikada ne presušuje, ali svaki novi predlog može osvežiti našu slavsku pripremu. Slana tortu sa tost-hlebom jedan je od načina da obogatimo našu ponudu, zašarenimo sto i obezbedimo ukusan zalogaj.

Zato su slane toste kraljice svih slavlja, a recept za njih je vrlo jednostavan.

Sastojci: 

  • 18 kriški tost hleba
  • 200 g krem-sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g majoneza

za prvi fil:

  • 100 g šunke
  • 1 kašika kečapa

za drugi fil: 

  • 2 kuvana jajeta
  • 4 kisela krastavčića

za treći fil: 

  • 100 g kačkavalja

za dekoraciju:

  • peršun
  • žumance

Priprema: 

Pomešajte krem-sir, pavlaku i majonez. Podelite smenu na tri dela.

U jedan deo stavite 100 grama šunke i kašiku kečapa, pa izmešajte.

U drugi dodajte iseckana jaja i izrendane krastavčiće, a u treći 100 grama izrendanog kačkavalja.

Šest kriški hleba poređajte tako da čine koru, pa premažite prvim filom. Poređajte hleb kao drugu koru, pa premažite drugim filom, stavite hleb za treću koru, pa premažite trećim filom.

Ukrasite peršuno i izrendanim žumancetom.

(Ona.rs / Recepti.com)