Kaneloni sa sirom i spanaćem su idealan izbor za nedeljni ručak: Dašak Italije na vašem stolu

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz ovaj recept, zaboravićete na meso

Italijanska kuhinja je mnogima jedna od omiljenih, pogotovo zbog fenomenalnih kremastih testenina. Kaneloni sa spanaćem i sirom su prava poslastica za nedeljni ručak.

Sastojci:

  • 250 g kanelona
  • 250 g kremastog sira
  • 300 g španaća (može i zaleđeni)
  • 2 glave luka
  • žlica maslinovog ulja
  • 50 g narendane gaude

Za bešamel:

  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 700 ml mleka
  • so i papar
  • po želji muškatni oraščić
  • 100 g parmezana

Priprema:

Pripremite bešamel. Na maslacu prepržite brašno, smanjite vatru pa polako dodajte mleko. Neprestano mešajte kako se ne bi stvorile grudvice.

Dodajte začine i na kraju parmezan. Kuvajte na laganoj vatri dok umak ne postane gust.Na malo maslinovog ulja prepržite sitno seckani luk.

Dodajte španać, prohladite pa dodajte kremasti sir, možete koristiti riccotu, a odlično će odgovarati bilo koji sirni namaz.

Posudu za rernu premažite maslacem. Napunite kanelone smesom spanaća i sira pa ih posložite jedan do drugoga. Prelijte bešamelom, prekrijte aluminijskom folijom pa pecite oko pola sata u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni.

Nakon pola sata maknite foliju, dodajte naribani sir pa vratite u rernu na pet do 10 minuta.Poslužite toplo ili hladno.

Prijatno!

(Ona.rs)