Punjena kuvana jaja su savršeno slavsko predjelo: Pripremite ih na svoj svečarski dan

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Predjelo je važan deo svake slavske trpeze, šarenoliki zalogajčići su tu da nas pripreme za sve kulinarske čarolije u nastavku. Jedno od predjeloa kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja.

Što više iskoristite maštu u ukrašavanju, biće samo bogatije. Zato je recept čista igra.

Sastojci: 

  • jaja
  • majonez
  • pavlaka
  • so

za dekoraciju: 

  • šunka
  • rotkvice
  • mladi luk
  • svekla
  • peršun
  • paprika
  • ajvar...

Priprema: 

Jaja tvrđe skuvajte, pa ih prohladite.

Oljuštite ih, pa nežno nožem presecite napola, da ne povredite formu.

Lagano izvadite žumanca, pa ih smestite u jednu činiju.

Izgnječite ih viljuškom, pa dodajte im malo majoneza i pavlake. Lagano osolite. Da biste ujednačili smesu, možete da koristite mikser.

Dobijenom smesom punite belanca i ukrašavajte ih - seckanom šunkom, rotkvicama, peršunom, prazilukom, narom... poigravajte se svim oblicima i bojama.

U deo prvobitne smese možete dodati i malo svekle ako želite crvenkasti boju, a i kašika ajvara je odlična za narandžastu.

Ređajte ih na tanjir same ili sa drugim delovima predjela.

Prijatno! 

(Ona.rs)