Ukusno i brzo slavsko predjelo: Oduševiće svakog gosta, a tako se lako sprema
Slane torte su postale izuzetno popularno predjelo na raznim proslavama i okupljanjima, uključujući i krsne slave. One su savršene za posluženje jer se lako pripremaju, a možete ih prilagoditi prema svom ukusu i dostupnim sastojcima.
Jedna od glavnih prednosti slanih torti je što se mogu praviti unapred, što ih čini idealnim izborom za svečane prilike. Njihova priprema zahteva minimalno vremena i truda, a rezultati su uvek impresivni. Osim što su ukusne, slane torte su i vizuelno privlačne, pa se lako uklapaju u svaki stolni dekor. Kada ih postavite na sto, sigurno će privući pažnju gostiju i postati centralni deo vaše trpeze. Uživajte u pripremi i deljenju ovog divnog predjela!
Sastojci:
Osnova:
- 400 g kisele pavlake
- 200 g majoneza
- 300 g kisele krastavce (sitno seckane)
- 300 g šunke (sitno seckane)
- 200 g rendanog sira (može gauda ili edamer)
- 1 pakovanje krekera (oko 200 g)
- So i biber po ukusu
Dekoracija:
- 100 g rendanog sira
- Par listova svežeg peršuna ili drugih začinskih biljaka
- Masline ili crvene paprike za dekoraciju
Priprema:
Priprema fila: U velikoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, majonez, seckane kisele krastavce, šunku i rendani sir. Sve dobro promešajte i začinite solju i biberom po ukusu.
Slažite tortu: Na tanjir stavite prvu koru krekera. Preko nje ravnomerno nanesite deo fila. Ponovite postupak, slažući krekere i fil, sve dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa filom na vrhu.
Hlađenje: Pokrijte tortu folijom i ostavite u frižideru najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi se ukusi sjedinili i torta učvrstila.
Dekoracija: Kada se torta ohladi, prelijte je sa rendanim sirom i ukrasite svežim peršunom, maslinama ili crvenom paprikom.
Serviranje: Služite tortu ohlađenu, seckanu na kriške.
Ova slana torta je brza za pripremu i odlična za posluženje na slavama. Uživajte!
Prijatno!
(Ona.rs)