Isprobali smo recept srpskog glumca Marka Vasiljevića i kažemo "Bravo!": Pohovani pileći štapići sa ranč sosom

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Printskrin Instagram

Pohovani pileći štapići su jedno od jela koje deca obožavaju, ali ni odrasli ne mogu da se odupru lako njihovom ukusu!

A ovaj recept podelio je poznati srpski glumac i kulinarski entuzijasta Marko Vasiljevića, koji je i onako ukusno pripremljenu piletinu oplemenio fantastičnim "ranč" umakom koji ih  čini još boljima.

Isprobali smo ga i možemo da kažemo da je zaista odličan! Poh je prava mala tajna koja čini ovo jelo sočnijim i savršenim za svaku priliku. Prenosimo ga u celosti.

Sastojci

Za pileće štapiće:

  • Pileće grudi
  • Poh 
  • Jaja

Za "RANCH" umak:

  • 2 kašike majoneza
  • 100g milerama
  • Sok od pola limuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica suvog vlašca (još bolje ako imate svež)
  • So
  • Biber
  • Mirođija
  • Peršun

Priprema

U posudu stavite 2 kašike majoneza, 100g milerama, sok od pola limuna i suve začine (beli luk, suvi vlašac, so i biber). Dobro sve umutite dok ne dobijete glatku i kremastu masu.

Kada sve lepo promešate, dodajte sitno seckanu mirođiju i peršun. Opet sve dobro promešajte i vaš ukusni "RANCH" umak je gotov!

Pileće grudi isecite na trake (štapiće) i uvaljajte ih prvo u jaja, pa zatim u poh. Ovaj proces ponovite još jednom da biste osigurali da se poh ravnomerno rasporedi po mesu.

Pileće štapiće pržite u vrelom ulju nekoliko minuta, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Brzo i ukusno jelo koje će sigurno oduševiti vašu porodicu i prijatelje, a deca će ga obožavati! Prijatno!

(Ona.rs)